Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik


Početna konferencija u sklopu ESF projekta „Mislimo na njih“ održana je u prostorijama Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, 27. lipnja 2018. godine. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, a kao partneri na ovom projektu sudjeluju Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik.

Vrijednost projekta iznosi 1.751.715,40 kn, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u 100%-tnom iznosu, a cjelokupni projekt trajat će 30 mjeseci.

Početnom konferencijom široj javnosti se predstavilo ciljeve i aktivnosti projekta, putem kojeg će nositelj projekta u suradnji s partnerima omogućiti zapošljavanje žena, pripadnica ciljane skupine, koje će pružati usluge potpore i podrške starijim i nemoćnim osobama s područja grada Šibenika i okolice. Konferencija je bila medijski popraćena, a uveličali su je i gosti lokalnih udruga i institucija.

Prisutne je na samom početku pozdravio moderator Vinko Livaković te najavio Paška Rakića, dogradonačelnika grada Šibenika. Dogradonačelnik grada Šibenika obratio se svim prisutnima te izrazio zadovoljstvo ovim projektom i čestitao Gradskom društvu Crvenog križa Šibenik na dodijeljenim sredstvima. Tonka Mikulandra - ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Šibenik i Franka Terzanović - voditeljica projekta, predstavile su djelovanje Gradskog društva Crvenog križa Šibenik i naglasile značaj projekta za nositelja kao i za zajednicu obuhvaćenu njime. Suradnici iz Udruge mladih „Mladi u EU“, uz kratku Power Point prezentaciju, ukratko su predstavili samu strukturu i provedbu projekta. Na konferenciji su bili nazočni i predstavnici sredstava javnog priopćavanja (novinari), kojima je odgovoreno na sva postavljena pitanja.

Ovim putem, Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik još jednom zahvaljuje Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na prepoznavanju važnosti ovakvog projekta  na području Šibenika i okolice, Europskoj uniji na dodijeljenim sredstvima, kao i svim partnerima i sudionicima projekta i početne konferencije, te izražava želju i otvorenost prema budućim suradnjama.

Galerija fotografija

  • DSC05324
  • DSC05325
  • DSC05327
  • DSC05330
  • IMG_8207
  • IMG_8208
  • IMG_8209
  • IMG_8211
  • IMG_8212
 

 

¨Milenijska fotografija¨ 40 godina dobrovoljnog darivanja krvi

Solidarnost na djelu