Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik


PROJEKT:
„MISLIMO NA NJIH II“
KORISNIK:
Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik
PARTNERI:
 Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik
 Centar za socijalnu skrb Šibenik

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:
524.380,00 HRK
RAZDOBLJE PROVEDBE:
05.01.2021 – 05.07.2022.
18 mjeseci
PODRUČJE PROVEDBE :
Grad Šibenik i okolna naselja
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Šibenik.
OPĆI CILJ PROJEKTA:
Zapošljavanje žena pripadnica ciljane skupine s područja grada Šibenika i okolnih naselja s ciljem pružanja potpore i podrške starijim i/ili nemoćnim osobama u nepovoljnom položaju

O PROJEKTU
Projekt „Mislimo na njih II“ financiran je u sklopu ZAŽELI – programa zapošljavanja žena – Faza II iz Operativnog programa – Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik, dok su partneri na projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Šibenik. Projekt „Mislimo na njih II“ se provodi na području grada Šibenika te okolnih naselja u trajanju od 18 mjeseci, a namijenjen je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, odnosno ženama starijim od 50 godina koje nemaju adekvatnu stručnu spremu, ženama koje su žrtve obiteljskog nasilja i ženama s invaliditetom koje imaju problema pri pronalasku zaposlenja. Zaposlene žene su pružale uslugu pomoći u kući krajnjim korisnicima koji su se nalazili u nepovoljnom položaju u društvu, a najčešće su to starije i nemoćne osobe.
Provedba projekta „Mislimo na njih II“ pozitivno je utjecala na povećanje kvalitete života svih sudionika uključenih u projekt bilo kao ciljanje skupine ili kao krajnjih korisnika. Također, projektom se ženama pripadnicama ciljanje skupine pružila prilika za dodatnim osposobljavanjem što će im povećati šanse za zaposlenjem po završetku projekta.
U sklopu projekta je zaposleno ukupno 6 žena pripadnica ciljanje skupine koje su pružale pomoć i njegu za ukupno 42 krajnjih korisnika (36 osoba ženskog spola) – stare i/ili nemoćne osobe s područja grada Šibenika i okolnih naselja.

CILJ PROJEKTA
Cilj projekta „Mislimo na njih II“ je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom položaju u društvu, kroz zapošljavanje te poboljšanje kvalitete života i smanjenje isključenosti starijih i nemoćnih osoba u nepovoljnom položaju.

 

 12.jpg

 

 

 

 

¨Milenijska fotografija¨ 40 godina dobrovoljnog darivanja krvi

Solidarnost na djelu